Laptele matern
Este alimentul ideal, cel mai bine adaptat nevoilor sugarului, asigurându-i o bună creştere şi dezvoltare şi protejându-l de infecţii, alergii, anemie, rahitism, obezitate sau moarte subită. Pe de altă parte, alăptarea protejează sănătatea mamei (ajută la refacerea uterului după naștere, previne depresia postnatală, reduce riscul apariției cancerului de ovar, cancerului de sân și a osteoporozei, permite spațierea nașterilor prin caracterul contraceptiv, ajută în revenirea la greutatea de dinaintea sarcinii). Nu în ultimul rând, alimentația naturală are implicații economice importante atât pentru familie, cât și pentru societate (laptele matern este gratuit și ușor disponibil, reducându-se cheltuielile pentru formule de lapte praf, biberoane, tetine, apă, combustibil și asistență medicală). Laptele de mamă este un aliment total, cel mai ușor de digerat, întotdeauna proaspăt, steril și la temperatura optimă. Alăptarea se face la cererea nou-născutului (fără program, cât vrea el) și vă oferă cea mai bună ocazie de apropiere şi tandreţe cu copilul dvs. Prin alăptare se consolidează legătura afectivă dintre mamă și copil, relația de atașament stabilindu-se mai repede dacă mama alăptează cât mai curând după naștere.
- ușor de digerat
- întotdeauna proaspăt
- steril și la temperatura optimă